Hyvinvointi

Yhdistyksen perustehtävä on valvoa kuljettajien työehtoja ja sopimuksen noudattamista. Vuosien saatossa työnantaja on muuttunut kunnallisesta liikelaitoksesta Koiviston Auto-konserniin kuuluvaksi yksityisomisteiseksi osakeyhtiöksi. 

Koiviston Auto -konsernille uusi omistaja – kauppa CapManille on toteutunut

Kirjoittanut Antti Unkuri 04.02.2022 klo 09:33

Koiviston Auto -konsernille uusi omistaja – kauppa CapManille on toteutunut


Kuten 10.12.2021 tiedotimme, Koiviston Auto -konsernin emoyhtiön omistajat ovat sopineet koko omistuksensa myynnistä suomalaiselle pääomasijoittaja CapManille. Kauppa on nyt toteutunut ja konsernin omistus on siirtynyt CapMan Infralle.

Kaupalla ei ole vaikutusta henkilöstön työsuhteisiin tai voimassa oleviin asiakassuhteisiin.

Uusi omistaja on nimittänyt emoyhtiö Metsäpietilä Oy:n hallitukseen CapMan Infran Ville Poukan ja Eero Hautaniemen. Emoyhtiön hallitusta täydennetään uusilla nimityksillä kuluvan vuoden aikana.

Kaupan toteutumisen yhteydessä Helsingin Bussiliikenne Oy maksoi Euroopan komission päätöksellä palautettavaksi määrättyyn valtiontukeen liittyneen velkansa Helsingin kaupungille sekä kaikki saneerausvelat. Yhtiön saneerausmenettely on näin myös päättynyt ja toiminta jatkuu normaalisti ilman rajoitteita.

”On hienoa, että koko konsernia ja etenkin Helsingin Bussiliikenne Oy:tä yli kaksi vuotta rasittanut valtiontukiasia on nyt saatu osaltamme päätökseen. Tämä ja CapMan Infran tulo omistajaksi antavat erinomaiset mahdollisuudet kasvun hakemiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen”, toteaa konsernijohtaja Antti Unkuri.

Helb noudattaa tätä nykyä AKT:n liikennehenkilöiden sopimusta, jonka mukaan myös JHL:ään järjestäytyneet kuljettajat työtään tekevät.

Koska kovinkaan monesta työelämään liittyvästä asiasta ei enää neuvotella, yhdistyksen rooli on muuttunut enempi kuljettajien hyvinvointiin keskittyväksi.

Yhdistys tukee jäsenistönsä henkistä ja fyysistä hyvinvointia vuokraamalla omistamaansa Himoksella sijaitsevaa lomakiinteistö Villa Sanctumia erittäin edulliseen hintaan.

Yhdistys järjestää ulkomaan matkoja ja muita vapaa-ajan aktiviteetteja, joihin myös perheenjäsenet ja avecit ovat tervetulleita.

Hyvinvointipalveluista lisää: Villa Sanctum ja Tapahtumat